LA FIRA DE FERRO D'ALINS, A VALL FERRERA (PALLARS SOBIRÀ)


La petita població d’Alins, a la Vall Ferrera (Pallars Sobirà), acaba de viure un dels caps de setmana més intensos de l’any. Durant més de tres dies, la III Fira del Ferro Pirinenc ha desplegat una gran quantitat d’activitats destinades a revaloritzar el passat industrial de la Vall i de tot el Pirineu, íntimament relacionat amb el món del ferro.
 La Vall Ferrera fou en altre temps un dels principals centres productors d’aquest metall, una activitat que ha deixat nombrosos testimonis materials al territori.

La III Fira del Ferro Pirinenc ha programat un suggerent catàleg d’activitats que inclou des de rutes patrimonials i reconstruccions històriques fins a demostracions d’ofici, activitats artístiques i conferències, a més d’altres actuacions de caràcter lúdic i festiu. La fira ha acollit, també, una gran varietat de professionals que treballen el ferro des de diverses vessants: enginyers, arqueòlegs, historiadors, escultors, forjadors, ferrers…

L’organització ha tingut cura de dotar totes i cadascuna de les activitats programades amb el màxim nivell de qualitat i ha demostrat en tot moment una professionalitat encomiable. Però allò que més hem admirat els assistents a la fira és el magnífic treball de voluntariat i l’entusiasme amb què la gent de Vall Ferrera explica al món la seva identitat històrica i la seva riquesa patrimonial.


MÉS INFORMACIÓ:
http://boscosdeferro.blogspot.com.es/